Sharp schrapt wereldwijd 5.000 banen

De Japanse elektronicareus Sharp kondigt aan dat er wereldwijd 5.000 banen zullen worden geschrapt. De hervormingen moeten tegen maart 2013 afgerond zijn. Het is niet duidelijk of er in de vestiging in Groot-Bijgaarden ook ontslagen zullen vallen.

Het Japanse elektronicabedrijf heeft besloten zware herstructureringen door te voeren nadat slechte resultaten zich bleven opstapelen. De 5.000 ontslagen vormen 9% van het totaal aantal werknemers van Sharp. Het is de eerste ontslagronde sinds 1950 voor het bedrijf.

In het tweede kwartaal leed Sharp een verlies van 138,4 miljard yen (1,4 miljard euro). Ook vorig jaar werden zware verliezen geleden. De verkoopcijfers daalden tussen april en juni met 28%. Vooral de markt van de lcd-schermen kreeg zware klappen.

Sharp verlaagt de vooruitzichten voor 2013 sterk. Er wordt een verlies verwacht van 250 miljard yen (2,5 miljard euro) in plaats van de eerder meegedeelde 30 miljard yen (300 miljoen euro).