Van Den Broek na 30 jaar van SP.A naar Open VLD

Na 30 jaar als gemeenteraadslid voor de SP.A is Louis Van Den Broek in oktober kandidaat voor Open VLD in Hulshout. Hij krijgt de voorlaatste plaats op de lijst.
Wouters (l) en Van Den Broek (r) zaten de voorbije zes jaar samen in de oppositie, maar bij een andere partij. In oktober slaan ze de handen ineen.

CD&V bestuurt Hulshout al decennialang met een absolute meerderheid. Momenteel is dat nog in een kartel met de N-VA, maar beide partijen nemen in oktober apart deel aan de verkiezingen.

De SP.A zit al jaren in de oppositie. Een van de sterkhouders was tot voor kort Louis Van Den Broek, die al 30 jaar in de gemeenteraad zit. Maar Van Den Broek kiest nu voor een plaats op de Open VLD-lijst in Hulshout.

"Geen gemakkelijke beslissing", klinkt het in een persbericht van zijn nieuwe partij, maar Van Den Broek gelooft naar eigen zeggen in de kracht van de liberale ambitie en heeft respect voor het geleverde werk van Open VLD-gemeenteraadslid René Wouters tijdens de afgelopen legislatuur. Open VLD heeft momenteel één zetel in de gemeenteraad, de SP.A drie.

Van Den Broek was bij de vorige verkiezingen de populairste oppositiekandidaat. Van alle kandidaten van de partijen die nu in de oppositie zitten, haalde hij het hoogste aantal voorkeurstemmen. Een belangrijke overstap met andere woorden. Open VLD zelf beschouwt Van Den Broek als een "Open" kandidaat op hun lijst en zijn aanwezigheid bewijst volgens hen de open visie van de partij.

Met de komst van Van Den Broek staan er nu twee aftredende gemeenteraadsleden onderaan de Open VLD-lijst. Van Den Broek krijgt namelijk de voorlaatste plaats. Eerder was al bekendgemaakt dat René Wouters zelf de lijst zou duwen. De lijsttrekker is dan weer Frank Ponsaert.

lees ook