Werkzaamheden aan start- en landingsbanen Zaventem

Op de luchthaven van Zaventem worden de start- en landingsbanen grondig onder handen genomen. Sommige omwonenden zullen meer vliegtuigen over zich heen krijgen, anderen dan weer minder. De gevolgen voor het vliegverkeer blijven miniem.

Een van de twee lange startbanen (rood op de kleine kaart) wordt grondig onder handen genomen. “Tijdens de afgelopen winter hebben we vastgesteld dat de beschermlaag loskwam en dat kan in de motoren terechtkomen”, aldus Patrick De Puysseleyr, hoofd van de onderhoudswerken.

Naast de beschermlaag, krijgen ook de markeringen en de verlichting van de banen een beurt. Al het vliegverkeer moet tijdens de werken over de andere banen, daardoor zullen sommige buurtbewoners meer vliegtuigen over zich heen krijgen dan anders en anderen net weer minder.

De werkzaamheden gaan twee weken duren. De gevolgen voor het vliegverkeer blijven miniem. De passagiers moeten niet vroeger naar de luchthaven komen, maar houden er best wel rekening mee dat het landen en opstijgen langer kan duren.