Zes personeelsleden rusthuis blijven ontslagen

De zes personeelsleden van het OCMW-rusthuis in Aalst die eerder deze week zijn ontslagen, blijven dat ook. Daarover zijn de OCMW-directie en vertegenwoordigers van de drie vakbonden het vandaag eens geraakt.

De zes hadden 's nachts een feestje gehouden in het rusthuis. Twee van hen waren die nacht van dienst.

Eerder had de christelijke vakbond ACV geprotesteerd tegen het ontslag. Maar nu laten alle vakbonden en het bestuur in een persmededeling weten dat de feiten ontoelaatbaar zijn.

"Na de toelichting van de feiten door het OCMW, is het voor alle aanwezigen duidelijk: de feiten die plaatsgevonden hebben, zijn van die aard dat het vertrouwen van bewoners, familieleden en collega's onherroepelijk geschonden is en bijgevolg een verdere professionele samenwerking uitgesloten is", luidt de mededeling. "De werkafspraken werden in geen geval nageleefd en de verzorging van de bewoners door de betrokken personeelsleden liet duidelijk te wensen over."