38e editie Dranouter Festival gaat van start

In de vooravond is in Dranouter de 38e editie van het Dranouter Festival van start gegaan. "We zijn er helemaal klaar voor", liet organisator Bavo Vanden Broeck al weten. Vanavond is het onder meer uitkijken naar Absynthe Minded en Seasick Steve.

Volgens organisator Bavo Vanden Broeck is het festivalterrein in Dranouter al goed volgelopen voor de eerste festivaldag. "Het is uiteraard veel te vroeg om te zeggen hoeveel festivalgangers er nu al aanwezig zijn, maar het streefcijfer van 60.000 zal zeker gehaald worden", laat hij optekenen.

Gisteravond vonden in Dranouter al enkele optredens plaats, en die lokten volgens Vanden Broeck al veel volk. "Op de aanloopavond was er veel volk", aldus Vanden Broeck. "De camping is al sinds gisteren open en er blijven maar mensen toekomen."

Ook de initiatieven om van Dranouter een ecologisch festival te maken, slaan aan. Zo is er een stukje eco-camping voorzien waar meer comfort is. "Ook daarvoor is de interesse groot, maar het valt natuurlijk af te wachten of de kampeerders ook hun vuil zullen opruimen, wat toch de bedoeling is van dat project", zegt Vanden Broeck.

Dranouter Festival is dit jaar van start gegaan onder de slogan "New Traditions", waarmee het wil terugkeren naar de basis van folk, maar dan in al zijn facetten.

Balaxy Orchestra had de eer om de eerste echte festivaldag in Dranouter te openen. Vanavond is het nog de beurt aan onder meer Spinvis, Bellowhead, Absynthe Minded en Seasick Steve.