"Meer nodig dan een likje verkiezingsverf"

Het onderhoud van het wegennetwerk in Herent is schrijnend. Dat zegt Open VLD Herent. Om het huidige bestuur wakker te schudden, namen de liberalen zelf het werkgerief in de hand en voerden een symbolische actie langs de Vilvoordsebaan.

Huidig Herents burgemeester Willy Kuijpers (N-VA) klaagde onlangs het nablijven van een degelijk onderhoud aan een gewestweg in de gemeente aan, en wees het Agentschap voor Wegen en Verkeer daarvoor met de vinger.

Terecht, vindt Open VLD Herent, maar de liberalen merken daarbij ook op dat het met het onderhoud van het eigen wegennetwerk niet veel beter is gesteld. Volgens Open VLD is de "schrijnende" situatie in Herent het gevolg van een "financieel snoeiproces".

Het onderhoud van de wegmarkeringen, het onkruidvrij maken van de voet- en fietspaden en het put- en breukvrij maken van de wegen en voet- en fietspaden, het is allemaal hoognodig, vindt Open VLD. Ook het hoge aantal verkeersongevallen in vergelijking met andere gemeenten, is de liberalen een doorn in het oog.

Om het huidige bestuur (N-VA en SP.A) wakker te schudden, voerde Open VLD Herent een symbolische actie aan de Vilvoordsebaan in de gemeente. De liberalen namen zelf de schop en ander werkgerief in de hand en namen het voet- en fietspad langs de baan onder handen.

"We hopen dat het bestuur is wakker geschud en ze dit op grote schaal zullen doortrekken, en niet met een likje verkiezingsasfalt of -verf."

lees ook