"Zie hem daar staan! Wat een knappe jongen!"

De zoektocht naar de hunk van de Olympische Spelen 2012 gaat nog onverminderd voort -de atletiekcompetitie begint vandaag pas-, maar de medailleceremonie van kampioen Chad Le Clos afgelopen dinsdag deed hem met stip stijgen in de rangschikking. Niet alleen zijn eigen jongensachtige tranen waren hiervoor de reden, ook de hilarisch opgewekte reactie van vader Bert voor de camera’s van BBC heeft ongetwijfeld meegeholpen.

Na de onverwachte overwinning van de 20-jarige Zuid-Afrikaan in de 200m vlinderslag -hij won nipt van zijn idool Michael Phelps- hield hij het niet droog tijdens de uitreiking van de medailles. Een traan bengelde over zijn wangen, hij moest herhaaldelijk in zijn ogen wrijven om ze droog te krijgen.

De eerlijke emoties werden druk besproken op diverse internetforums: "Hij is zo lief", "Chad, mag ik je tranen droog vegen" en "Die tranen maken hem nog fantastischer dan hij al was".

Maar Chad was niet de enige die zijn eigen aaibaarheidsfactor de hoogte injoeg. Ook vader Bert liet zich voor de camera’s van BBC, overmand door emoties, helemaal gaan: "Ongelooflijk! Ongelooflijk! Ongelooflijk! Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest in mijn leven. Onbeschrijflijk."

"Dit is het! Hij is zo mooi. En kijk naar hem. Wat een knappe jongen! Hij is ongelooflijk. Hij is de meest nuchtere jongen, schone jongen die je ooit zal ontmoeten. Zie hem daar staan!"

Dat Chad met zijn overwinning ook prinses Charlene van Monaco, ooit een succesvolle Zuid-Afrikaanse zwemster, tot tranen toe wist te beroeren, was nog een extra kers op de taart.

lees ook