Callcentrum Stefanini schrapt 182 banen

Bij het callcentrum Stefanini in Evere staan 182 van de 240 banen op de tocht. Er is prompt een staking uitgebroken. Daardoor is de dienstverlening bij Belgacom-Proximus verstoord.

Stefanini werkte tot nu toe vooral voor de klantendiensten van Proximus en Skynet, twee afdelingen van Belgacom. Bij een contractvernieuwing eiste Belgacom lagere tarieven, wat Stefanini niet zag zitten. Het contract wordt niet verlengd, waardoor 3 op de 4 jobs verdwijnen. Het personeel is verontwaardigd en er is meteen een staking uitgebroken.

Geert Haverbeke van de socialistische vakbond ABVV: "De mensen hebben in deze omstandigheden geen zin om nog oproepen te beantwoorden. Dit zal een impact hebben op de dienstverlening Belgacom-Proximus."

"Wij hebben onderhandeld om het aantal ontslagen te beperken en over vergoedingen voor de vertrekkers, maar het budget dat daarvoor wordt voorzien is het minimum: hiermee kunnen wij niet verder", klonk het vanmiddag.

"Een mens staat niet stil bij wat wij allemaal over ons heen krijgen"

De vakbonden onderhandelen nu voort met de directie over een sociaal plan, maar de gesprekken verlopen moeizaam. De directie wil alleen een vertrekpremie van 500 euro geven bovenop de wettelijke opzegvergoeding, zeggen de bonden. Zij vinden dat onvoldoende.

De werknemers zijn erg ontgoocheld: "Ze willen ons naar huis laten gaan zonder goed sociaal plan. Het management heeft er een gigantische puinhoop van gemaakt, en dat terwijl wij ons uiterste best doen. Er is heel veel stress. Een mens staat er niet bij stil wat wij hier allemaal over ons heen krijgen."