Dagboek van Harry Mulisch wordt gepubliceerd

Een dagboek dat de Nederlandse schrijver Harry Mulisch (1927-2010) bijhield tijdens het schrijven van "De ontdekking van de hemel", wordt voor het eerst openbaar gemaakt. Dat heeft uitgeverij De Bezig Bij bekendgemaakt.

Harry Mulisch hield het dagboek bij in 1991 en 1992, de jaren dat hij werkte aan zijn magnum opus "De ontdekking van de hemel". Het was eigenlijk niet bestemd voor publicatie.

Uitgeverij De Bezige Bij zal het dagboek nu toch openbaar maken. Volgens de uitgeverij was de periode waarin Mulisch zijn dagboek bijhield "een bizarre en onovertroffen periode". "Einde van een wonderbaarlijk jaar, politiek vol rampen, maar voor mij toch een annus mirabilis", besluit de schrijver zijn dagboek uit 1992.

Van "De ontdekking van de hemel" zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Mulisch' "Logboek" zal vanaf oktober in de winkelrekken liggen.