Druk weekend op Europese wegen

Het belooft weer een druk weekend te worden op de Europese wegen. Vooral in Frankrijk zullen bestuurders overlast ervaren. Ook in Zwitserland aan de Gotthardtunnel wordt het aanschuiven. In ons land hangt de verkeersdrukte grotendeels af van het weer.

VAB verwacht op zaterdag lange wachttijden in Frankrijk. Volgens de mobiliteitsorganisatie zal er op het drukste moment van de dag, om 13 uur, zo’n 650 kilometer file staan. “De tijdverliezen lopen rond de middag op tot vier uur in de buurt van Parijs, in de Rhônevallei en op de A10 rond Bordeaux richting Atlantische kust.”, aldus Joni Junes van VAB.

In Zwitserland zullen autobestuurders moeten aanschuiven op het traditionele knelpunt aan de Gotthardtunnel. De wachttijd kan oplopen tot drie uur. Ook in Duitsland en Oostenrijk zal er verkeershinder zijn.

Het verkeer bij ons zal vooral worden beïnvloed door het weer. Indien het zonnig is wordt druk verkeer verwacht richting kust.