Europese beurzen veren weer op na ECB-kater

De Europese beurzen zijn vandaag gesloten met een forse winst. Blijkbaar heeft het pessimisme over het uitblijven van concrete maatregelen door de Europese Centrale Bank plaats gemaakt voor optimisme over de groei in het aantal banen in de Verenigde Staten.

In Frankfurt sloot de Dax 3,93 procent hoger, de CAC40 in Parijs steeg 4,38 procent, de Ibex in Madrid 5,14 procent en de MIB in Milaan 6,34 procent.

De Bel20 bleef niet achter en sloot 2,79 procent hoger. Uitschieters in Brussel waren KBC (+8,16 procent),  Ageas (+7,57 procent), d'Ieteren (+6,04 procent) en GDF Suez (+4,94 procent).

Gisteren boerden de beurzen nog fors achteruit. De beleggers reageerden negatief op de aankondiging van ECB-voorzitter Mario Draghi, die opvallend vaag bleef over steunmaatregelen voor de noodlijdende economieën in Spanje en Italië en de bal in het kamp van de politici legde.

Vandaag bleek dat pessimisme vlug vergeten na beter dan verwacht nieuws over het aantal nieuwe banen in de Verenigde Staten.