Geen Belgische gewonden na aanval Afghaanse basis

De Afghaanse luchtmachtbasis in Kandahar waar ook Belgische militairen zitten, werd vorige week 3 keer getroffen door raketaanvallen. Er zijn geen Belgische gewonden en er is ook geen schade aan Belgisch materiaal, laat het ministerie van Defensie vandaag weten.

De aanvallen gebeurden op 27, 28 en 29 juli. De zwaarste was op 27 juli toen er 7 raketten werden afgevuurd op de basis. Op de Afghaanse luchtmachtbasis werken zo'n 100 Belgische militairen.

De luchthaven is een belangrijke NAVO-basis in het zuiden van Afghanistan waar duizenden buitenlandse militairen aan het werk zijn. Ons land heeft er F16's staan die de internationale troepenmachten ondersteunen.

Intussen is België begonnen aan de terugtrekking van zijn militairen uit Afghanistan. Eind september moet de Belgische terugtrekking uit Kaboel zijn afgerond. In totaal zijn er zo'n 600 Belgische militairen actief in Afghanistan.