Jong CD&V luistert naar Leuvenaars

De jongerenafdeling van CD&V Leuven moedigt de Leuvenaars aan om suggesties, ideeën of tips naar de partij door te sturen. "We pleiten voor de komst van een online platform waar inwoners hun opmerkingen over de stad kwijt kunnen", zegt eerste jongere op de lijst (plaats 8) Heleen Witdouck.

"Kijk eens naar het succes van "De vragende partij"", zegt de 27-jarige Witdouck. "Wij willen dat er ook na 14 oktober nog overleg is met de Leuvenaars."

De Jong CD&V'ers willen met een online platform peilen naar de noden en ideeën van de burger. De actie "Leuven Luistert" is een ludieke aanzet om zo'n eigen online platform te creëren voor de stad.

"In Leuven is het al heel goed leven. Toch dient een stad de nodige ambitie en durf te hebben om voortdurend te verbeteren. Dit kan alleen door in dialoog te treden met de inwoners en te luisteren wat er bij hen leeft", aldus Joris Philips, ondervoorzitter van Jong CD&V Leuven.

De jongerenafdeling hamert erop dat Leuven nog lessen hoort te volgen in de modernisering van haar stadsbestuur. "Dialoog met de inwoner is een noodzakelijk onderdeel van een modern bestuur", klinkt het.

lees ook