Katherine Jackson krijgt opnieuw de voogdij

Katherine Jackson (82) krijgt opnieuw het hoederecht over de drie kinderen van haar overleden zoon Michael Jackson. Dat heeft een rechter in Los Angeles beslist. Ze was vorige week de voogdij kwijtgeraakt nadat ze plots verdwenen was.

Katherine zal de voogdij over Prince Michael (15), Paris (14) en Blanket (10) delen met haar kleinzoon Tito Jackson Jr. (34). Die was al ingesprongen als tijdelijke voogd nadat Katherine Jackson als vermist was opgegeven.

Op 22 augustus moet de rechter oordelen of de nieuwe voogdijregeling permanent wordt gemaakt. Als een van de 2 voogden het hoederecht niet meer zou kunnen uitoefenen, wordt de andere automatisch de enige voogd.

Volgens Perry Sanders, de advocaat van Katherine Jackson, zal de gedeelde voogdij geen problemen opleveren. "TJ heeft veel respect voor zijn oma en ze zijn een goed team." Ook de kinderen van Michael Jackson zelf zouden hun goedkeuring gegeven hebben.

Katherine Jackson verloor het hoederecht toen ze verdween en vervolgens weer opdook in een kuuroord in Arizona. Haar kleinkinderen hadden 10 dagen geen contact met haar gehad.

Het rommelt al een hele tijd binnen de familie Jackson. Onder meer over de nalatenschap van de overleden Michael is er felle ruzie. Gisteren nog deed Jermaine Jackson, een andere zoon van Katherine, een oproep om de strijdbijl te begraven.