Organisatoren verwachten topeditie Lokerse Feesten

In Lokeren is vanavond de 38e editie van het muziekfestival Lokerse Feesten van start gegaan. Het festival telt traditioneel ongeveer 130.000 bezoekers op tien dagen tijd. De organisatoren verwachten dit jaar opnieuw een topeditie.

"De voorverkoop draait dit jaar ook weer bijzonder goed, maar het is nog te vroeg om ons op cijfers vast te pinnen." De organisatoren zien zich op dat vlak ook deels afhankelijk van het weer, ook al is de ondergrond volledig verhard. "Bij ons dus nooit modder", klinkt het.

"Vorig jaar was vooral de avond met Morissey als hoofdact zeer populair", aldus de organisatie. "Dit jaar zijn er minder uitgesproken piekdagen in de voorverkoop merkbaar, hoewel de avonden met The Beach Boys op 7 augustus en Marco Borsato op 12 augustus duidelijk erg in trek zijn."

Vanavond mocht 't Hof van Commerce (foto) al het beste van zichzelf geven in Lokeren. Straks staan Selah Sue, Damian Marley en Orbital nog op het podium.

De Lokerse Feesten lopen nog tot en met 12 augustus. Alle tiendaagse abonnementen zijn alvast uitverkocht, maar er zijn wel nog losse tickets verkrijgbaar.