Poetin wil "geen te strenge straf" voor Pussy Riot

De Russische president Vladimir Poetin heeft voor het eerst gereageerd op de zaak rond punkgroep Pussy Riot. "Ze moeten niet te streng bestraft worden", zei Poetin in Londen. De 3 vrouwen kwamen in de cel terecht nadat ze een protestlied tegen Poetin hadden gezongen in de kathedraal van Moskou.
Poetin en Cameron bekijken samen het judo op de Spelen

Poetin was gisteren in Londen om premier David Cameron te spreken en om het judo bij te wonen op de Olympische Spelen. Maar journalisten vroegen hem vooral naar de zaak rond Pussy Riot. De 3 vrouwelijke groepsleden riskeren 7 jaar cel na hun protestactie in februari.

"Er is niets goed aan wat zij gedaan hebben. Toch denk ik dat ze niet te streng bestraft moeten worden voor wat ze gedaan hebben", reageerde Poetin. Het proces tegen de punkgroep heeft de kritiek dat de president de oppositie monddood wil maken, doen aanzwellen.

Wereldwijd krijgt Pussy Riot ook steun van allerlei artiesten. Gisteren nog stond in de Britse krant The Times een open brief van onder meer Johnny Marr en Pete Townshend waarin gevraagd werd om het proces eerlijk te laten verlopen.