Spectaculaire beursgang voor Japan Airlines?

Japan Airlines trekt in september opnieuw naar de beurs van Tokyo. De Japanse regering, die sinds 2 jaar de eigenaar is van de luchtvaart-maatschappij, mikt bij de beursgang op 7 miljard euro. Het zou na Facebook de grootste beursintroductie van het jaar zijn.

Twee jaar geleden kleurden de cijfers van de luchtvaartmaatschappij nog dieprood. De Japanse regering sprong in de bres en pompte 3,5 miljard euro in luchtvaartmaatschappij.

Na een zware herstructurering waarbij duizenden jobs en vluchtroutes werden geschrapt, kan de luchtvaartmaatschappij nu mooie cijfers voorleggen. Afgelopen jaar boekte Japan Airlines een nettowinst van 1,8 miljard euro. Het kan na Facebook de tweede grootste beursgang van dit jaar worden. Facebook haalde bij haar beursintroductie in mei 13 miljard euro op.