Stevie Wonder vraagt echtscheiding aan

De bekende Amerikaanse zanger Stevie Wonder gaat scheiden van mode-ontwerpster Kai Millard Morris. Het koppel was 11 jaar lang gehuwd en heeft twee kinderen.

De zanger heeft de echtscheidingspapieren ingediend onder zijn echte naam: Stevland Morris. Hij vraagt dat de pers zijn privacy en die van zijn vrouw en zijn kinderen zou respecteren.

Het is niet het eerste huwelijk van Stevie Wonder dat op de klippen loopt. Van 1970 tot 1972 was hij gehuwd met Syreeta Wright, met wie hij ook na hun huwelijk bleef samenwerken op muzikaal vlak. In de jaren 70 had hij een relatie met Yolanda Simmons. Hun dochter vormde de inspiratiebron voor het nummer "Isn't she lovely?"

Van 1996 tot 2000 woonde de zanger samen met kledingassistente Angela McAfee.

De blinde Stevie Wonder is een veelzijdig zanger, componist en multi-instrumentalist. Hij zingt rhythm and blues, soul, pop en funk. Toen hij amper 12 jaar was, haalde het platenlabel Motown hem binnen als de nieuwe Ray Charles.

In de jaren 70 brak Stevie Wonder pas echt door met nummers als "Signed, sealed & delivered", "You are the sunshine of my life" en "Isn't she lovely?". Latere bekende nummers van hem zijn "Master blaster", "I just called to say I love you", "Part time lover" en "Happy birthday".

Naast zijn musicale carrière is Wonder ook een  geëngageerde activist, die onder meer opkomt tegen racisme, alcoholmisbruik, rijden onder invloed en kernenergie.