Tommelein met "evenwichtig team" naar de kiezer

Open VLD Oostende trekt met een "evenwichtig team" naar de stembus. Vlaams parlementslid Bart Tommelein trekt de lijst die met de slogan "Oostende positief" de kiezer moet proberen overtuigen. "Wij moeten in staat zijn om de volstrekte meerderheid van de SP.A te doorbreken", aldus Tommelein.

"We gaan nu als eerste vertrekken en het is de bedoeling dat we ook als eerste aankomen", klinkt Tommelein vastberaden.

Plaats twee is voor Martine Lesaffre. Zij is schepen van Landbouw en Openbaar domein. Op de derde plaats staat Kurt Claeys, 39 jaar en architect. Voor Tommelein symboliseert Claeys "de verjonging". Want: "Ook vanaf plaats 15 tot 23 staan heel wat jongeren, met de voorzitter van Jong VLD Oostende Ouinten Goekint voorop."

Tommelein zocht naast een evenwicht tussen jong en ervaren ook een team dat de hele bevolking vertegenwoordigt. De Pakistaanse Hina Bhatti en Peggy Van Der Kelen, die de holebigemeenschap een stem wil geven, moeten de nodige diversiteit aan de lijst toevoegen.

Het programma zal pas eind augustus voorgesteld worden.

lees ook