Verjonging, diversiteit en vernieuwing bij SP.A Boutersem

De lijst waarmee SP.A Boutersem naar de kiezer trekt, is "een mooie mix tussen jong en oud die elkaar perfect aanvullen". Huidig OCMW-voorzitster en schepen van Sociale Zaken Sarah Boon is de lijsttrekker. Burgemeester Guido Langendries duwt.

De SP.A is momenteel de grootste partij in Boutersem, met acht zetels. De socialisten vormden zes jaar geleden samen met de liberalen van Open VLD een coalitie.

Op de lijst waarmee de SP.A naar de verkiezingen in oktober trekt, staan heel wat mensen met ervaring in het college, de gemeente- of politieraad.

Huidig schepen Sarah Boon voert de lijst aan. Zij is bevoegd voor Sociale Zaken, Dierenwelzijn en Ontwikkelingssamenwerking en is daarnaast ook OCMW-voorzitster.

Ook op plaats twee en drie staan mensen uit het huidige college. Schepen Gunther Janssens (onder meer Jeugd, Burgerzaken en Ruimtelijke Ordening) staat op plaats twee. Schepen van Cultuur, Sport en Senioren Mia Smets staat op drie.

De lijst wordt verder aangevuld met mensen die hun sporen al verdiend hebben in de gemeenteraad, politieraad of cultuurraad  en mensen die actief zijn in het verenigingsleven in Boutersem.

Huidig burgemeester Guido Langendries is geen kandidaat-burgemeester meer. Hij bestuurde de gemeente 18 jaar lang, maar stopt ermee. Hij zet wel zijn schouders onder de "bekwame, dynamische SP.A-ploeg" door de lijst te duwen.

lees ook