Violiste School is Cool volgt liefde naar Argentinië

Nele Paelinck (25), de violiste van School is Cool, verlaat de band en trekt naar Argentinië. Haar vriend is een Argentijnse dokter en kan hier met zijn diploma niet werken. "Ik kan overal muziek maken."

"Ik volg de liefde naar Buenos Aires", zei Paelinck vanmorgen op Studio Brussel. "Mijn vriend kan met zijn diploma hier niet werken en ik kan muzikant zijn waar ik dat wil. Daarom vertrek ik."

Wat ze juist gaat doen in Argentinië, is nog onduidelijk voor de muzikante. "Voorlopig is dat allemaal nog een beetje vaag. Dat is moeilijk van hieruit te regelen. Het zal "op het veld" duidelijk moeten worden."

Voor de andere bandleden kwam haar beslissing niet als een grote verrassing, vertelt ze. "Ze hebben er veel begrip voor." Hoe Paelinck vervangen zal worden, is nog niet bekend.

"We hebben heel veel meegemaakt samen. Ik ga de band heel hard missen. Maar dat weegt niet op tegen iemand missen die je ook heel graag ziet", aldus de viool, glockenspiel en synthesizer-speelster.

Het laatste optreden van Paelinck met School is Cool zal voor september of oktober zijn. De groep won in 2010 Humo's Rock Rally en sindsdien gaat het hen voor de wind. Ze scoorden radiohits met "The world is gonna end tonight" en "New kids in town".