Wilders opent website tegen "perverse zakkenvullerij" EU

De PVV van de Nederlandse politicus Geert Wilders heeft vandaag een meldpunt geopend voor klachten over de salarissen van Europese politici en ambtenaren. De partij deed dat naar aanleiding van een uitzending van Terzake over de materie. Wilders laat weten dat voor hem "de perverse zakkenvullerij" moet stoppen.

Eind juli toonde Terzake een RTBF-reportage over de salarissen van Europese politici, ambtenaren en leden van het Europees Parlement. Daaruit bleek dat ze bijzonder goed verdienen, ook in crisistijden, en dat ze weinig belastingen betalen. De reportage onthulde "verbluffende" cijfers.

PVV-leider Geert Wilders heeft laten weten dat deze "perverse zakkenvullerij" moet stoppen. Meer nog, zijn Partij Voor de Vrijheid wil dat Nederland geen cent meer naar Brussel stuurt voordat de EU-salarissen omlaag gaan, zo staat het op de website te lezen. Wilders hoopt om met vele reacties op de site een begin te maken. Volgens een tweet die hij verstuurde, kreeg hij binnen een paar uur al meer dan 10.000 keer steun voor zijn initiatief.

Het is niet de eerste kaar dat Wilders en zijn PVV een meldpunt openen voor klachten. Eerder werd een controversiële website opgestart om overlast te melden, veroorzaakt door burgers uit Oost- en Midden-Europa. Dat leverde de partij bijzonder veel kritiek op.