"Dranouter is bad van warme adrenaline"

Entertainer Bart Peeters heeft zijn muzikale sabbatjaar even onderbroken voor een optreden op Dranouter. Zowel hijzelf als het publiek amuseerden zich kostelijk. "Ik weet dat je op Dranouter in een soort bad van warme adrenaline valt en dat is een aanrader", zei hij.

Het was het vierde concert van Bart Peeters op het festival. De organisatoren denken dat het vooral dankzij het publiek is dat Peeters heeft toegehapt. "Het publiek is zo enthousiast als Bart hier komt en ik denk dat hij dat nog eens wou meemaken", zegt organisator Bavo Vanden Broeck.

Peeters stelde op het festival zelf nog een extra groep samen. "We zijn hier Jan De Smet tegengekomen en School Is Cool en daar gaan we ook mee spelen vanavond."

Kadril brengt Patrick Riguelle mee op podium

Vandaag trad ook gastprogrammator Kadril (foto) op in Dranouter. De folkgroep bracht ex-zanger Patrick Riguelle mee op het podium en grasduinde in zijn 35-jarige carrière.

Kadril programmeerde onder andere de opener op het hoofdpodium, The Ukulele Orchestra of Great Britain. De groep bracht klassiekers uit de rock-'n-roll, jazz, soul, pop en folk op ukeleles.

Een andere groep die Kadril op de affiche plaatste was Peut-être Demain, een jong folkgroepje dat voor ambiance zorgde in Palace-tent. "Als kind kwam ik hier altijd met mijn ouders naartoe", zegt Lisa Jordens van Peut-être Demain. "Je kijkt zo op naar al die grote artiesten. Het is fantastisch dat  wij er vandaag één van zijn. Ik had dit nooit durven dromen."

In de Clubtent konden muziekliefhebbers terecht voor een Radio 1 Sessie. Centrale gast Klaas Delrue, de frontman van Yevgueni, nodigde er enkele muzikale gasten uit, zoals Walter Verdin, Spinvis en Thé Lau.