Abegail "Abie Flinstone" Gielen op CD&V-lijst Lommel

Abie Flinstone is de artiestennaam van Abegail Gielen. De Lommelse met Filipijnse roots wordt de jongste kandidaat op de CD&V-lijst in haar gemeente. Bij de partij zijn ze fier op hun nieuwste aanwinst. "Ze is heel gedreven en haar engagement voor Lommel kan een rol spelen."
Abie Flinstone tijdens Lommel Leeft.

Gielen is naast muzikante ook basketbalspeelster bij het plaatselijke damesbasketbalteam. De ploeg neemt deel in de tweede landelijke afdeling.

"Volgend jaar wordt ze zelfs jeugdtrainster van de club", zegt lijsttrekker Jan Bouly.

Onlangs stond Gielen nog op het podium van Lommel Leeft en in februari kreeg ze als eerste "de pluim van Lommel" van het stadsbestuur. "Omdat ze voor Lommel iets speciaals betekent", weet Bouly.

Met het liedje "Get Outta My Way" kon Gielen alvast scoren in de Amerikaanse hitlijsten. Nu hoopt ze ook op 14 oktober een goed resultaat te kunnen voorleggen. "Ik wil de jeugd van Lommel helpen geloven in zichzelf en in anderen. Want, samen bereik je meer", aldus Abegail Gielen.

lees ook