Arid speelde laatste concert op Lokerse Feesten

Arid heeft zijn laatste concert gespeeld op de Lokerse Feesten. Dat heeft zanger Jasper Steverlinck aangekondigd na het optreden. Hij gaat opnieuw aan een soloproject werken. "We zijn al een jaar aan het stoppen", zei Steverlinck op Studio Brussel.

De groep heeft zijn afscheid niet op voorhand in de verf gezet. "Ik wou daar niet zo dramatisch over doen", zei Steverlinck. Dat de groep aan het afbouwen was, was wel al duidelijk. Het concert in Lokeren was het enige van de zomer in Vlaanderen. Er was dan ook veel volk komen opdagen. 

Steverlinck lichtte ook al een tipje van de sluier van zijn soloproject. Hij gaat samen met zijn broer een hiphopplaat maken. "De sound zal volledig hiphop zijn, maar ik ga niet rappen. Ik zing wel", zei hij.

Voor het concert op de Lokerse Feesten putte Arid uit zijn 16-jarige carrière. Steverlinck bedankte tijdens het optreden het publiek, maar ook Studio Brussel. "Studio Brussel heeft altijd al onze singles gesteund. Het is de radio die bands maakt of kraakt. Dus dank u wel." Daarna zette de groep zijn eerste radiohit in, "Too late tonight".

Bryan Ferry en Johnny Marr samen op podium

Na Arid stond Milow op het podium in Lokeren. Voor Milow was het de eerste keer op het festival. "Dit concert hadden we op voorhand aangeduid als een van de belangrijke afspraken. Ik ben blij dat we het grootste deel van de festivals achter de rug hebben. We zijn goed gerodeerd en hebben er super veel zin in", zei hij in aanloop naar het concert op Studio Brussel.

Het festivalterrein liep in de loop van de avond volledig vol voor Milow en uiteraard ook voor headliner Bryan Ferry. Hij bracht Johnny Marr mee, de voormalige gitarist van The Smiths. Het is nog maar het derde concert dat Marr meespeelt met Ferry en zijn band. "Hij is een uitstekend gitarist en heeft een uitstekend humeur", vindt Ferry.

Bryan Ferry speelde zowel nummers van zijn voormalige groep Roxy Music als solowerk. "Ik probeer er een uitgebalanceerde show van te maken."