Digitale krant steeds populairder in Vlaanderen

Steeds meer mensen lezen hun krant digitaal. Dat blijkt uit cijfers van het CIM, het Centrum voor Informatie over de Media. De verkoop van papieren kranten is dan weer lichtjes gedaald. Het succes van tablets, zoals de iPad, heeft zijn invloed op de krantenverkoop.

De verkoop van papieren kranten in Vlaanderen is het voorbije jaar gedaald met 0,5 procent. Met de digitale verkoop erbij is er globaal gezien een lichte stijging (+0,5 procent). In Franstalig België gaat de krantenmarkt 3,1 procent achteruit, zelfs met de digitale verkoop erbij.

Bij De Standaard is de digitale verkoop het voorbije jaar met 73 procent gestegen. Het aantal digitale kranten van De Tijd is zelfs meer dan verdubbeld. Een op de 6 kranten van De Tijd wordt nu online gelezen. In totaal groeit de zakenkrant met 7,7 procent.

De Standaard (+3,9 procent) en zusterkrant Het Nieuwsblad (+1,2 procent) doen het alles bij elkaar dus goed. De Morgen daarentegen zakt bijna 2 procent. Gazet van Antwerpen daalt zelfs 4 procent. Het Laatste Nieuws, de grootste krant van Vlaanderen, blijft ongeveer op hetzelfde niveau.