Feesttent stort in bij Nederlands festival

Op een festival in het noorden van Nederland is iets na 21 uur een grote feesttent ingestort door een zwaar onweer. Het festival heet Dicky Woodstock en vindt plaats in Steenwijkerwold tegen Heerenveen. Volgens de politie zijn er 15 mensen gewond geraakt.

De gewonden hebben vooral kneuzingen en breuken opgelopen. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt en waren in ongeveer tien minuten ter plaatse. Zij hebben gewonden onder het tentzeil vandaan gehaald en afgevoerd.

De weersomslag was onverwacht en extreem, vertelde een Nederlandse muziekjournalist. Er was ineens een hevig plaatselijk onweer met veel regen, hagel en wind. De grote tent werd opgetild door de wind en toen weer tegen de grond gekwakt. Het deel waar het podium stond is blijven staan, het deel voor het publiek stortte in. Op het terrein staan drie tenten, de twee andere bleven wel staan.

In de tent zou een concert worden gegeven door Rowwen Hèze. Dat was nog niet begonnen, waardoor de tent nog niet helemaal vol was. Op het terrein was het driedaagse Dicky Woodstock Popfestival aan de gang. Vandaag was de laatste dag. Het optreden van Rowwen Hèze moest de feestelijke afsluiting worden, maar het festival is onmiddellijk stopgezet.