Koçak bijna zeker naar Open VLD Beringen

In een interview met De Standaard laat Selahattin Koçak uitschijnen heel dicht bij een overgang naar Open VLD te staan. Volgens de partij ontbreekt alleen nog een handtekening om het definitief te maken. "Hij heeft het profiel dat we nodig hebben", zegt lokaal Open VLD-voorzitter Jan Vanhamel.

Koçak verwierf bekendheid door zijn deelname aan "De slimste mens". Hij was ook de eerste Turk die schepen werd in een Vlaamse stad. Wegens interne strubbelingen bij de SP.A, waar Koçak een aanzienlijk aandeel had, werd hij niet meer opgenomen op de lijst.

Na de breuk met SP.A werd Koçak al snel het hof gemaakt door Open VLD. De liberalen lijken nu dus hun slag thuis te halen. Koçak zelf wil het nog niet met zoveel woorden zeggen, maar het enige wat hem nog weerhoudt van een Open VLD-kandidatuur is zijn handtekening. En dat lijkt een formaliteit.

Koçak laat niet na om nog eens uit te halen naar de SP.A. "Wees maar gerust dat de Turkse gemeenschaap de boodschap begrepen heeft. Voor de SP.A Beringen zijn zij alleen goed om stemmen te leveren", zegt hij in De Standaard.

Bij Open VLD kijken ze al uit naar de komst van de Ex-schepen. "Hij is het toonbeeld van integratie. Iemand die allochtonen kan helpen overtuigen hoe belangrijk het is om Nederlands te leren", klinkt het.

lees ook