Leefbaar Hasselt: "Van en voor Hasselaren"

De partij Leefbaar Hasselt trekt met de slogan "Van en voor Hasselaren" naar de kiezer. Met negen "leefbare" thema's moet de Hasselaar overtuigd worden. "Deze stad heeft nood aan een andere manier van denken", zegt lijsttrekker Jan Marechal.

Leefbaar Hasselt vloeit deels voort uit LDD Hasselt. Maar de partij maakt zich sterk dat ze "onafhankelijk is van nationale partijen en eigen koers vaart voor Hasselt".

De partij van Jan Marechal (foto) is fel gekant tegen het "Spartacusplan", de aanleg van nieuwe spoor- en tramlijnen in Hasselt. Zo zal er een sneltram Hasselt, Maastricht, Diepenbeek en Lanaken met elkaar verbinden. "Wij willen een leefbare mobiliteit zonder Spartacus", zegt Marechal.

Ook de vraag om een beter parkeerbeleid, meer veiligheid en een betaalbaar woonbeleid komen terug in het programma.

"De leefbaarheid in Hassel is afgenomen de zes jaar. Daar willen wij de komende legislatuur iets aan doen", klinkt het vastberaden.

lees ook