Luik houdt manifestatie tegen homogeweld

In Luik hebben zo'n 100 mensen meegelopen in een manifestatie tegen homofobie. De deelnemers verzamelden in het Avroy park, de plaats waar 10 dagen geleden een 61-jarige homoseksuele man werd doodgeslagen met een hamer. Ze ijveren voor meer preventie.

De manifestanten, onder wie heel wat politici, hielden een minuut stilte ter nagedachtenis van de vermoorde man. Enkele maanden geleden werd in Luik ook een 32-jarige man vermoord nadat hij een homobar had bezocht.

De organisatoren willen dat er gewerkt wordt aan preventie en ijveren voor een mentaliteitswijziging. "Sinds enkele weken zien we een toename van geweld tegen homoseksuelen en worden we in Luik geconfronteerd met de twee homofobe moord op enkele maanden tijd", zegt een woordvoerder van de holebivereniging Alliàge. "We mogen niet de indruk geven dat Luik homofoob is."