Ook N-VA Oostende hard voor werkloosheidsplan

De N-VA boort het actieplan "Oostende@work" de grond in. Het actieplan van de meerderheid startte in november vorig jaar en moest de hoge werkloosheid in de kuststad aanpakken. Eerder zei Groen-lijsttrekker De Vriendt al dat vooral de SP.A "de Oostendenaren een rad voor de ogen draait".

Vorige maand stelden Johan Vande Lanotte en burgemeester Jean Vadecasteele de positieve cijfers van het actieplan Oostende@work voor. Groen plaatste meteen vraagtekens bij de resultaten en nu weerlegt ook N-VA-lijsttrekker Björn Anseeuw (foto) de "hoerastemming" van de SP.A-politici.

"De werkloosheid is de jongste twee maanden voor het eerst in lange tijd terug gedaald onder de 10%", was een opvallende conclusie uit het actieplan. "In juli was diezelfde werkloosheid opnieuw gestegen tot maar liefst 11,03%. Wat trouwens meer is dan in juli vorig jaar, vóór de start van het actieplan", zegt Anseeuw.

Volgens Anseeuw is "het ballontje van de huidige meerderheid, dankzij de recente cijfers, helemaal doorgeprikt". Anseeuw noemt de cijfers die voorgesteld worden door het bestuur "een fata morgana".

Dat de werkloosheidscijfers een verkiezingsthema worden in Oostende is wel duidelijk. De N-VA speelt dan ook handig in op de problematiek. "Oostende verdient een transparant beleid zonder politieke bemoeienissen en controledrift", zegt Anseeuw.

Hij haalt nog eens de nationale slogan boven om voor een beter sociaal beleid te ijveren met individuele trajecten op maat. "Met de N-VA willen we als de kracht van verandering, werk maken van de trendbreuk die Oostende dringend nodig heeft."

lees ook