Protestmars tegen vrijlating van Michelle Martin

Jean-Denis Lejeune en Paul Marchal (foto), de vaders van twee van de slachtoffers van Marc Dutroux, gaan op zondag 19 augustus een mars organiseren in Brussel. De aanleiding is de mogelijke vervroegde vrijlating van Michelle Martin.

Lejeune is de vader van Julie (8), Marchal is de vader van An (17). Beide meisjes werden in de zomer van 1995 ontvoerd en in 1996 dood teruggevonden, samen met Melissa Russo (8) en Eefje Lambrecks (19).

Lejeune en Marchal zijn geschokt na het nieuws dat Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, vervroegd mag vrijkomen en organiseren op 19 augustus daarom een optocht. Een nieuwe Witte Mars zoals in '96 zal het niet worden, zegt Paul Marchal, maar wel een echte protestmars.

Lejeune en Marchal willen ook dat er "eindelijk werk gemaakt wordt van een hervorming van justitie". Die is er sinds het losbarsten van de zaak-Dutroux in '96 nog altijd niet gekomen volgens Lejeune en Marchal.