Recordbedrag te grabbel bij Euro Millions

Volgende dinsdag staat er 190 miljoen euro op het spel bij de trekking van Euro Millions. Dat is het maximumbedrag dat de Europese jackpot mag bedragen.

Gisteren zat er 176 miljoen euro in de pot van Euro Millions. Geen enkele speler kruiste echter alle winnende cijfers en sterren juist aan. Dat betekent dat de jackpot van Euro Millions bij de volgende trekking dinsdag oploopt tot 190 miljoen euro.

Die winst is meteen het maximum dat de jackpot bij Euro Millions mag bedragen. Als er dinsdag nog geen winnaar in rang 1 is, wordt de bedrag bij de volgende trekking overgeheveld naar de winnaars in rang 2.

Euro Millions wordt sinds 2004 georganiseerd in 9 landen: Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje, België, Luxemburg, Zwitserland, Portugal, Ierland en Oostenrijk. Het hoogste bedrag tot nu toe dat ooit gewonnen werd, is 185 miljoen euro door een koppel uit Schotland in juli 2011.

Het hoogste bedrag ooit gewonnen in België is 100 miljoen euro in 2007. Sinds de start van Euro Millions zijn er in ons land al 16 winnaars in rang 1 uit de bus gekomen. Overigens won een Belg gisteren 691.000 euro in rang 2.