Zanger van Lamb Of God vrij op borgtocht

Randy Blythe, de zanger van de Amerikaanse metalband Lamb Of God, is op borgtocht vrijgelaten uit een gevangenis in Praag, in Tsjechië. Hij was er eind juni opgepakt voor feiten uit 2010. Blythe wordt verdacht van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.
Randy Blythe is de tweede van links

De 41-jarige Blythe werd op 27 juni gearresteerd door de Tsjechische politie tijdens een optreden in Praag. In 2010 zou hij een fan een slag gegeven hebben omdat die op het podium geklommen was tijdens het concert van de band.

Volgens de politie overleed de fan niet veel later aan zijn verwondingen. De Tsjechische autoriteiten achten Blythe verantwoordelijk voor zijn dood. De zanger wordt verdacht van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Na het betalen van zo'n 300.000 euro is Blythe nu op borgtocht vrij. Hij vertrok onmiddellijk weer naar de VS. "Ik ben opgelucht dat ik de Pankrac-gevangenis heb kunnen verlaten. Het was niet slecht, maar ook niet echt leuk", zei de zanger eerst nog aan de Tsjechische tv.

De dood van de jonge fan noemt Blythe "heel tragisch", maar de zanger houdt vol dat hij onschuldig is. Het onderzoek gaat nu voort. "Als het nodig is dat ik terug naar Praag ga voor een zitting van de rechtbank, dan zal ik dat uiteraard doen", aldus Blythe.

Lamb Of God speelde op 22 juni, enkele dagen voor de arrestatie van Blythe, nog op Graspop in Dessel.