6.000 mensen nemen deel aan Museumnacht

Meer dan 6.000 mensen hebben gisteravond een museum in Antwerpen bezocht. 15 musea in de stad waren uitzonderlijk van 19 uur tot 1 uur 's nachts open voor museumnacht. 17 kunstwerken waren in de stad verstopt. Wie eentje vond, kreeg het.
Het Modemuseum was een van de deelnemende musea.

Museumnacht was in Antwerpen al aan zijn achtste editie toe. Deelnemers konden musea en de tentoonstellingen bezoeken, en er waren ook heel wat andere activiteiten die de musea speciaal hadden georganiseerd.

Zo was er een avondje swingen tussen kunstwerken, een barokke verkleedpartij met fotoshoot of actionpainting met lichtgevende verf. Er waren ook vertellingen, een bal costumé en muziek-, zang- en dansoptredens.

In of rond elk museum was ook een kunstwerk van een jonge kunstenaar verstopt, in totaal 17 kunstwerken. Aan de hand van foto's en tips konden de deelnemers van Museumnacht op zoektocht. Wie het vond, mocht het mee naar huis nemen. Alle kunstwerken zijn uiteindelijk gevonden.

Wie een polsbandje heeft van Museumnacht, kan ook nog in de loop van augustus gratis naar een van de deelnemende musea gaan.