70-tal betogers tegen komst Martin in Malonne

In Malonne hebben zo'n 70 mensen betoogd tegen de komst van Michelle Martin in het clarissenklooster in de gemeente. Vrijdag was er al eens betoogd om dezelfde reden, toen waren er enkele honderden mensen aanwezig.

De deelnemers droegen foto's bij zich van de slachtoffers van Marc Dutroux en spandoeken met daarop boodschappen als "30 jaar is 30 jaar" en "Zwarte mars". Ze zijn verbolgen dat het klooster Arme Klaren onderdak geeft aan Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux.

Martin is veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf voor de opsluiting van Laetitia Delhez, Sabine Dardenne, An Marchal, Eefje Lambrecks, Mélissa Russo en Julie Lejeune. Voor de laatste 2 meisjes kwam er nog het bezwarende element van "marteling" bij (Martin liet de kinderen onder meer uithongeren) die tot de dood van de meisjes heeft geleid.

Dankzij de wet-Lejeune kon Michelle Martin al een tijdje onder voorwaarden vervroegd vrijkomen. Dat werd haar telkens geweigerd omdat ze nergens opvang had. Nu het klooster in Malonne haar dat wel aanbiedt, komt ze vervroegd vrij. Het parket-generaal heeft wel nog beroep aangetekend tegen de vervroegde vrijlating.