"Fantastische sfeer" op Polé Polé Beach

Polé Polé Beach, de strandparty in Zeebrugge die toe was aan haar 15e editie, heeft bijna 25.000 bezoekers gelokt. Het festival wordt zondag afgesloten door dj 4T4 van 't Hof van Commerce.

De organisatie wilde het evenement dit jaar bewust klein houden. "We wilden er geen echt festival meer van maken, maar eerder een grote beachparty", zegt Tim Van den Heuvel van de organisatie. "25.000 bezoekers is dus zeker boven de verwachtingen".

De organisatoren waren vooral blij met het weer, dat beter meeviel dan verwacht. "Daardoor was de sfeer zaterdagavond echt fantastisch. Het is toch speciaal als zoveel mensen in zo'n uniek decor samen buiten kunnen feesten".

Of Polé Polé Beach volgend jaar opnieuw in Zeebrugge georganiseerd wordt, is nog niet zeker. "Dat kan ik nu moeilijk zeggen. We moeten eerst even alles laten bezinken en de eindafrekening maken".

Ook over deze editie was er eerder wat twijfel na een negatief rapport van de politie. Die wilde het festival al om 1 uur 's nachts laten eindigen. Uiteindelijk werd er een compromis bereikt, met een einde om 3 uur. De organisatie benadrukt dat de problemen uitgeklaard zijn en dus geen redenen meer zijn voor een eventuele verhuis.