"Studentendorpen en een mobiele hotspot in Leuven"

De partij Leuven+ Open VLD wil de studenten een plaats geven in de stadsrand met heuse studentendorpen. Ook opvallend is het voorstel om van Leuven een gratis mobiele hotspot voor internetgebruikers te maken. Met de slogan "Leuven? Het kan" wil de partij "een aantal zaken" in de stad beter aanpakken.
Een deel van de Leuvense Open VLD-lijst op de Oude Markt.

Om de verwachte groei van het aantal studenten aan te pakken wil Leuven+ Open VLD studentendorpen bouwen in de stadsrand. Lijsttrekker Rik Daems vindt dat er "een aantal zaken beter kunnen worden aangepakt".

Zo moet de stad ontlast worden van autoverkeer. Gratis randparkings met elektrische shuttles naar het stadscentrum zijn volgens Daems de oplossing voor de verkeersdrukte. De liberalen willen ook de hele stad via een "mobiele hotspot" voorzien van gratis internet.

Ook het beheer van de financiën is een doorn in het oog, want de stadsschuld is te groot. "Besparen kan door efficiënter te werken", aldus Daems.

De ambitie van de lijst is een redelijke zetelaangroei. Daems en co willen mee aanschuiven bij de onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe coalitie.

Lorin Parys geen kandidaat

Lorin Parys, voorzitter van de Leuvense afdeling van Open VLD, zal niet op de lijst staan. Parys is COO (Chief Operating Officer) van Uplace, het fel gecontesteerde winkelcomplex in Machelen.

De partijvoorzitter haakte af omdat hij niet wilde dat Leuvense kiescampagne zou draaien om Uplace. Het stadsbestuur verzet zich namelijk hevig tegen het winkelcentrum.

Zo vreest burgemeester Louis Tobback voor de horeca en winkels in zijn stad en hij wil zich dan ook met alle mogelijke juridische middelen verzetten tegen Uplace.

lees ook