Doden bij aanval op een Egyptische grenspost

Bij een aanval op een Egyptische grenspost in de Sinaï zijn minstens 13 soldaten gedood. Er vielen ook zeker 7 gewonden. De aanvallers waren gemaskerd en verkleed als bedoeïenen en ze maakten twee pantservoertuigen buit. Daarmee probeerden ze Israël binnen te geraken.

Volgens het Israëlische leger ontplofte een van de voertuigen nadat de aanvallers er de grens mee overgestoken waren en werd het tweede uitgeschakeld door de Israëlische luchtmacht.

De aanval gebeurde tijdens het verbreken van de Ramadan bij zonsondergang.

De Egyptische veiligheidsdiensten zeggen dat de aanvallers "jihadisten" waren die uit de Palestijnse Gazastrook kwamen. De Palestijnse islamitische beweging Hamas, die in de Gazastrook de plak zwaait, heeft de aanval in Egypte veroordeeld.