Lollapalooza even ontruimd door stormwaarschuwing

Het rockfestival Lollapalooza in Chicago is een tijdlang opgeschort door een stormwaarschuwing. De zowat 60.000 festivalgangers werden naar schuilplaatsen gebracht bij Grant Park waar het festival plaatsvindt. "Het spijt ons om shows te moeten afgelasten, maar de veiligheid komt altijd op de eerste plaats", lieten de organisatoren weten.

Het festival duurt 3 dagen: van 3 tot 5 augustus. Omdat de voorspellingen niet gunstig waren, werd het weer nauwgezet in de gaten gehouden. De organisatoren van het festival waren in nauw contact met het nationaal weerinstituut en er waren 5 monitoren aan het terrein geplaatst die ook het weer in de gaten hielden.

Toen bleek dat een zwaar onweer of zelfs storm boven het terrein zou passeren, werd beslist om het terrein te ontruimen. De organisatie liet de beslissing omroepen, er verschenen berichten op de grote schermen op het terrein en er werd een sms gestuurd naar alle abonnees van de Lollapalooza-app.

De ontuiming van het festival is snel en rustig verlopen, hoewel heel wat festivalgangers niet blij waren dat het festival -tijdelijk- werd stopgezet, zegt nieuwssite msnbc.com. Het festival hernam met 2,5 uur vertraging, waardoor het concert van Alabama Shakes werd afgelast door de verloren tijd. 

Lollapalooza bestaat al 8 jaar. Dit jaar stonden onder meer Franz Ferdinand, de Red Hot Chili Peppers, Bloc Party, Avicii, Black Sabbath en zanger Frank Ocean op de affiche. Vandaag gaat het festival zijn laatste dag in met onder anderen Florence + The machine, Justice en Jack White.