Michel Daerden overleden in Frans ziekenhuis

Gewezen minister van Pensioenen Michel Daerden is vandaag overleden in het Franse ziekenhuis in Fréjus, in Zuid-Frankrijk. Dat heeft zijn zoon gemeld. Daerden werd bijna 2 weken in coma gehouden na een dubbele hartaanval. De PS-politicus werd 62 jaar.

Daerden was sinds 25 juli opgenomen in het ziekenhuis. De Franse dokters hebben de voorbije week verscheidene pogingen gedaan om hem uit zijn coma te halen, maar de voormalige minister reageerde onrustig.

Daerden liep ook een longinfectie op, wat enkele dagen koorts veroorzaakte. De artsen vonden niet de juiste antibiotica om de lichaamstemperatuur te doen dalen. Zaterdag voerden ze een tracheotomie (luchtpijpsnede) uit, maar zijn toestand verergerde in de loop van de dag.

Daerden overleed zondagmiddag. Hij was 62 en vader van drie kinderen.