Tientallen doden bij zelfmoordaanslag in Jemen

Bij een zelfmoordaanslag in het zuiden van Jemen zijn gisteravond 35 mensen om het leven gekomen. Sommige bronnen spreken zelfs van 42 doden. Er raakten ook 37 mensen gewond, zo blijkt uit de laatste slachtofferbalans.

De aanslag vond plaats tijdens een rouwplechtigheid in Jaar in de provincie Abyan, een voormalig bolwerk van de terreurgroep Al Qaeda. De man die begraven werd, was een militant die het leger heeft geholpen in de strijd tegen Al Qaeda. De aanslag wordt daarom ook toegeschreven aan de terreurgroep.

Eerder op de dag waren in de buurt 5 Al Qaeda-militanten omgekomen bij een aanval van een Amerikaanse drone, een onbemand vliegtuigje.

Het leger in Jemen is begin dit jaar in de provincie Abyan gestart met een groot offensief tegen islamistische militanten, gelinkt aan het terreurnetwerk Al Qaeda. Met succes want in juni kon het leger de controle over de provincie overnemen dankzij de hulp van burgermilitanten van lokale stammen.