Zes agenten gewond bij autocontrole in Etterbeek

Zes agenten van de politiezone Montgomery zijn vannacht gewond geraakt na een uit de hand gelopen voertuigcontrole in Etterbeek. Twee agenten hadden de auto tegengehouden nadat die zwalpend over de Waversesteenweg reed.

In de auto zaten vier jongeren. De bestuurder van de auto bekende aan de agenten dat hij cannabis had gebruikt. Een tweede patrouille kwam ter plaatse ter versterking. Enkele jongeren in de buurt troepten samen toen ze de tweede combi zagen toekomen. Ze maakten amok bij de controle en hebben ook doodsbedreigingen geuit aan het adres van de agenten.

Toen de jongeren dichter bij de auto kwamen, hebben de agenten hun wapenstok getrokken om de jongeren terug te dringen. Een van de jongeren heeft daarop een agent geschopt. Twee jongeren werden opgepakt en meegenomen naar het commissariaat.

Dat werkte als een rode lap op een stier, want de andere jongeren trokken samen naar het commissariaat waar ze verder protesteerden tegen de controle en amok maakten. Een minderjarige jongen is de agenten zelfs fysiek te lijf gegaan. Een van de getroffen agenten is vijf dagen arbeidsongeschikt.

Voor de 17-jarige dader werd gevraagd om hem in een gesloten instelling te plaatsen wegens doodsbedreigingen, weerspannigheid en smaad. Drie meerderjarige personen werden ter beschikking gesteld van het parket voor verbale bedreigingen en opzettelijke slagen en verwondingen van agenten.