Wielrenner Kevin Seeldraeyers op CD&V-lijst in Maldegem

Wielrenner Kevin Seeldraeyers stapt in de politiek. Hij krijgt plaats 17 op de lijst van CD&V Maldegem. Seeldraeyers, die op dit moment voor het Kazachse wielerteam Astana koerst, is afkomstig van het Antwerpse Sint-Amands, maar volgde zijn vriendin in mei richting Maldegem.

Tussen de trainingen door voor de Ronde van Spanje, die op 18 augustus start, heeft Kevin Seeldraeyers een nieuwe uitdaging gevonden: de gemeenteraadsverkiezingen. Afgelopen weekend werd hij voorgesteld op de lijst van CD&V Maldegem.

"De partij van de burgemeester vroeg mij om op haar lijst te staan. Ik wil dat graag doen. Natuurlijk blijft wielrennen voor mij het belangrijkste, maar ik wil CD&V Maldegem volop steunen. Ik heb helemaal geen politieke achtergrond en als sporter is het niet altijd even gemakkelijk om overal de actualiteit te volgen. Maar ik wil hier 200 procent voor gaan. Straks goed presteren in de Vuelta, is de beste campagne die ik mij kan dromen", zegt hij.

Kevin Seeldraeyers raakte als wielrenner vooral bekend toen hij in 2009 de witte jongerentrui behaalde in de Ronde van Italië.

De lijsttrekker voor CD&V is Marleen Van den Bussche. CD&V behaalde in 2006 16 van de 27 zetels.

Meest gelezen