Open VLD Duffel dient dan toch lijst in

Open VLD trekt op 14 oktober met Guy De Wilder als lijsttrekker naar de verkiezingen. Dat is opvallend want amper enkele weken geleden zag het ernaar uit dat de partij in Duffel geen lijst zou indienen. Nog opmerkelijk: in 2006 werd De Wilder door het bestuur uit Open VLD gebonjourd.

Na een passage bij Gemeentebelangen en Lijst Dedecker werd De Wilder in 2010 weer lid van Open VLD. Dat hij nu lijsttrekker wordt, komt als een verrassing. Ook voor hem want sinds zijn terugkeer heeft hij naar eigen zeggen nog geen één keer gedacht aan de verkiezingen. Het was regiovoorzitter Koen Anciaux die hem kon overtuigen om de Duffelse lijst te trekken.

"Duffel heeft nood aan een sterke Open VLD,” zegt Anciaux. “Met Guy De Wilder kiezen we voor een ervaren doorzetter aan de kop van de lijst.” Open VLD rekent op één of twee zetels.

Vandaag heeft de partij niemand meer in de gemeenteraad zitten: de drie raadsleden die in 2006 werden verkozen, stapten ondertussen allemaal over naar andere partijen. Dat was ook de reden waarom de lokale afdeling vorige maand nog liet uitschijnen geen lijst in te dienen.

“Geen aankondigingspolitiek, maar doen!”

Begin juli leek Open VLD Duffel nog op sterven na dood, vandaag spreekt Guy De Wilder strijdvaardige taal. “Op het politieke vlak is er weinig gebeurd en daar willen we verandering in brengen. Géén aankondigingspolitiek, maar doen!”, zegt hij in Gazet van Antwerpen. “Veel geld voor nieuwe initiatieven is er niet overgebleven door dit bestuur. Toch willen we absoluut een verbeterde mobiliteit en de lokale middenstand opnieuw aanzwengelen."

Of Open VLD een volledige lijst zal indienen, lijkt volgens de partij zelf niet waarschijnlijk. Ze hoopt wel zeker dertien kandidaten te vinden. OCMW-raadslid Kim Van Asch zal de Duffelse Open VLD-lijst duwen.

Meest gelezen