"Dood Priscilla was geen bewuste daad"

Priscilla, het 14-jarige meisje uit Huizingen dat vorige maand dood werd aangetroffen in een weide in Dworp, is niet overleden aan een overdosis medicijnen. Dat is gebleken uit het toxicologisch rapport. De drie verdachten zouden ook maar gedeeltelijke bekentenissen hebben afgelegd. Dat zegt de advocaat van een van hen.

Volgens Mr. Karel Claes, de advocaat van de 41-jarige buurman van het meisje, hebben de drie bekend dat ze het dode lichaam van het meisje vervoerden en in de weide dumpten, maar niet dat ze bewuste daden uitvoerden die tot haar dood hebben geleid.

Het meisje was in de uren voor haar dood het slachtoffer van pesterijen, aldus Claes. "Haar benen werd ingesmeerd met ketchup en er werd geplast in een glas dat ze gebruikte. Zware pesterijen, maar die leidden niet tot de dood van iemand. De drie verdachten zeggen dat het meisje nog leefde toen ze zijn gaan slapen en dat ze pas ‘s ochtends hebben gezien dat ze overleden was.”

Uit de resultaten van het toxicologisch rapport die vandaag bekendgemaakt werden, blijkt dat de medicijnen die het meisje innam enkel een verdovend effect hadden. "Ze is niet gestorven door de inname van medicatie", luidt het formeel.

De 41-jarige verdachte zit sinds vorige week opgesloten in de gevangenis van Vorst, op verdenking van mededaderschap aan doodslag. Hij verschijnt morgen voor de raadkamer. De rechter moet er beslissen over zijn verdere aanhouding maar de kans is groot dat zijn advocaat om uitstel vraagt. De twee minderjarige verdachten zitten nog steeds in een jeugdinstelling.