"Top gun"-regisseur Tony Scott is overleden

De Britse regisseur Tony Scott, vooral bekend van "Top gun", is overleden. Hij sprong van een brug in Los Angeles. Scott was 68 jaar oud. Hij is de broer van Ridley Scott, de regisseur van onder meer "Alien" en "Gladiator".
Tony Scott, foto uit 2009

Het lichaam van Scott werd enkele uren na de sprong uit het water gehaald in de haven van Los Angeles. De politie gaat uit van zelfdoding. Er zou een afscheidsbrief zijn gevonden in zijn auto, die nabij de brug geparkeerd stond.

Scott maakte carrière vanaf de jaren 80 als regisseur van grote blockbusters als "Top gun", "Days of thunder", "Crimson tide" en "Beverly Hills cop II". Zijn laatste film was "Unstoppable" uit 2010.

Er waren recent nog geruchten dat Scott een sequel van zijn succesfilm "Top gun" (1986, kleine foto) aan het voorbereiden was met hoofdrolspeler Tom Cruise.