Aandeel van Facebook is nu nog de helft waard

Op de beurs Nasdaq in New York is het aandeel van het internetbedrijf Facebook nu tot onder de 19 dollar gezakt. Dat is precies de helft van de prijs waartegen Facebook midden mei naar de beurs ging.

Bij de opening van de Nasdaq deze namiddag viel de waarde van een aandeel Facebook terug tot 18,75 dollar en nadien schommelt die tussen dat bedrag en 19 dollar.

Dat is dus minder dan de helft van de 38 dollar, de uitgifteprijs van Facebook bij de lancering van het aandeel op Nasdaq in mei. Sindsdien is de waarde van het aandeel bijna voortdurend gedaald en vandaag is dus de drempel van 50% overschreden.

Er zijn al langer twijfels over de groeivooruitzichten van Facebook en bovendien vonden nogal wat analisten de uitgifteprijs in mei erg hoog.

Nu speelt echter een nieuw element mee. In de herfst komt er een einde aan de "lockup period". Tijdens die periode mogen werknemers van het bedrijf die aandelen hebben gekregen, die niet verkopen. Na die "lockup" mag dat wel, en wellicht zullen er dan weer een groot aantal aandelen van Facebook op de beurs worden aangeboden, terwijl de vraag nu al erg krap is. 

Meest gelezen