Actrice en comédienne Phyllis Diller overleden

De Amerikaanse actrice en comédienne Phyllis Diller is overleden. Diller was een van de eerste Amerikaanse vrouwen die aan stand-up comedy deed. Ze was bekend om haar flamboyante stijl en haar zelfrelativerende humor.

Phyllis Diller was al bijna 40 wanneer ze voor het eerst in de schijnwerpers trad als comédienne. Ze startte haar carrière in verschillende nachtclubs en kreeg in de jaren 60 bekendheid met tv-specials met Bob Hope.

De stand-up act van Phyllis Diller was steeds opgebouwd rond hetzelfde typetje: een ietwat bizarre huisvrouw vol zelfspot en met een gulle lach, en met een echtgenoot genaamd "Fang".

Diller was ook bekend als actrice. Zo speelde ze onder meer een gastrolletje in de tv-serie "7th heaven" en was ze te horen in de animatieserie "Family guy". In "The bold and the beautiful" speelde ze de rol van schoonheidsspecialiste Gladys Pope.

Phyllis Diller overleed vanmorgen 95-jarige op leeftijd in haar huis in Los Angeles. "Ze stierf vredevol in haar slaap met een glimlach op haar gezicht", liet haar manager Milton Suchin weten.