Alle 348 agenten op luchthaven Mexico vervangen

Alle politieagenten van de luchthaven in Mexico City zijn vervangen, 348 agenten in totaal. De maatregel is het gevolg van een dodelijk schietincident twee maanden geleden waarbij 3 agenten gedood werden door collega-agenten.

De schietpartij gebeurde aan terminal 2 op 25 juni toen drie agenten probeerden om andere agenten op te pakken die verdacht werden van drugshandel op de luchthaven, meer bepaald handel in cocaïne.

De van drugshandel verdachte agenten openden het vuur op de agenten die waren uitgestuurd om hen op te pakken. 2 agenten stierven ter plaatse, een 3e agent overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Oorspronkelijk dacht de politie dat slechts 2 agenten het vuur hadden geopend op hun collega's, maar na onderzoek bleek dat het om 3 agenten ging. Ze zijn toen gevlucht. De politie kon 1 van hen al oppakken, de 2 anderen zijn nog voortvluchtig.

"Nieuwe agenten door strenge screening"

Na het schietincident is beslist om alle agenten op de luchthaven een nieuwe taak te geven. Allicht om de drugshandel vleugellam te maken, mochten nog andere agenten betrokken zijn. De 348 luchthavenagenten zijn overgeplaatst naar andere deelstaten in het land, zegt de politie.

De nieuwe agenten zijn aangeduid nadat er een "strenge achtergrondcontrole en doorlichting" is gebeurd van hun persoon.